Az új UFO sütődiszkoszt első használata előtt éppúgy mint a nagyi régi palacsinta sütőjét, vagy egy bármilyen öntvény sütőlapot, bográcsot, be kell avatni. A vasból készült edények belső felületén a használat során alakul ki a ráégett zsírból, olajból az a védőréteg, amitől könnyen kezelhetővé és szinte tapadásmentessé válnak
-Kenjük be kívül-belül valamilyen étolajjal vagy zsiradékkal.
-Nyitott állapotban, szájával felfelé tegyük a parázs fölé.
– Ahogy az UFO átmelegszik, először füstölni kezd, majd lassanként elszíneződik a zsiradék. Egyre sötétebb lesz, míg el nem éri a fekete színt. Azonban vigyázz! Csak óvatosan, nehogy leégesd a hajad, ha lángra kapna a 4 dl olaj, amit ráöntöttél! Persze nem kell rögtön “tücsök feketének” lennie, ha picit tirke-tarka, az sem baj. Majd a használat során egyre patinásabb lesz.
-Ezután hagyjuk kihülni, majd töröljük szárazra a belsejét, így eltávolítva a felesleges zsiradékot.
– A diszkoszsütőn mint minden vasból, vagy öntvényből készült edényen megjelenhetnek rozsdafoltok, amit a helyes tárolással lehet elkerülni. A diszkoszt használat után semleges mosószerrel és forrú vízzel elmosva, szárazra törlése után egy olajos ronggyal átdörzsölve vagy vékonyan lezsírozva tesszük el.
UFO Sütődiszkosz variációk
KÖVESS MINKET A FACEBOOKON ÉS A YOUTUBE CSATORNÁNKON IS!