Az UFO sütődiszkoszom egy előbukkanó internetes cikk alapján kerítettem be, melyben egy egyszerü hagyma, burgonya, sertéstarja és természetesen szalonna kombinációt készítettek benne. Egyszerű és mégis nagyszerű szerkezetnek nézett ki – és bizony az is.
Szeretünk kirándulni és túrázni a baráti társasággal, ezért úgy gondoltam, tökéletes lesz a tábori étkek elkészítéséhez. Már az első alkalommal is sikerült igazi finomságot varázsolni az UFOval a hamuból, azóta a világ számos zugában főztünk benne számtalan finomságot.
Az alábbi étel a csapatunk nagy UFO kedvence. Általában ha nem visszük magunkkal a kemping gáztűzhelyet, a bushcraftos hobókályhán, vacsorára készítjük. Amíg az egyik nomád a sátrat felveri, összepakolja a cuccokat (civilizált helyen elmegy sörért!) addig a másik el tudja készíteni ezt a kalóriadús és finom vacsorát. 1-2 Euróból még a világ drágább felén is ki lehet hozni és számtalan variációja elkészíthető.
Halastészta ufóban:
Az általános fűszert indulás előtt, kedvelt fűszereimből, tetszőleges arányban szoktam összeőrölni, kávédarálóban. Borsot, köményt, római köményt, szerecsendiót és hasonlókat tartalmaz. Egy két hetes túrára elegendő mennyiség elfér egy 100 ml-es gyógyszeres dobozban.
Hozzávalók UFO TOURIST-ba,2 személyre:
1/2 zacskó (negyed kiló) száraztészta (általában fusilli)
1 doboz tonhalkonzerv
1-2 db vöröshagyma
fokhagyma, só, étolaj, pirospaprika, általános fűszerek
ivóvíz
ha van paradicsom vagy paradicsomkonzerv esetleg egy érett alma
egy kockasajt az sokat dob rajta.
Az ufót felteszem a főzőre, öntök bele egy kevés étolajat, amennyi a hagyma dinszteléshez szükséges. Ha a hagyma megpirul, szórok bele pirospaprikát, sót. Ha van alma (jó érett, kásás az igazi) akkor apróra vágom. A fokhagymával és a paradicsommal néhány perc alatt összevatyárosodik, belekeverem a tonhalkonzervet. Ilyenkor beleöntöm a száraztésztát és a fűszert. Annyi vízzel kell felönteni amennyit a tészta felvesz (ez némi gyakorlatot igényel). Így egyrészt nem pazaroljuk az értékes ivóvizet, másrészt egy edénnyel megússzuk a mosogatást. Harmadrészt a tészta felszívja a fűszeres lét ezáltal még ínycsiklandóbb lesz az étel. Kb. negyed órás főzés után készen is van.
Ha van krémsajt belekeverem és az edény két felébe szortírozom az ételt.